Emner

Ledige socialpædagoger bruger hjernen

Socialpædagog Karoline Kjær kom på seks ugers uddannelse, da hun blev ledig – og så fik hun job.

Da socialpædagog Karoline Kjær blev ledig, begyndte hun straks at poste ansøgninger af sted.

”Men jeg havde ikke held i sprøjten,” fortæller hun.

Tidligere har Karoline Kjær bl.a. arbejdet i en special-SFO, på et opholdssted for unge med autisme og med senhjerneskadede. Senest var hun ansat i et vikariat, men da hun vendte tilbage efter barsel, var der ikke noget job at komme tilbage til.

Men Karoline Kjær var ikke indstillet på at trille tommelfingre, mens hun var ledig.

”Jo længere tid du går ledig, jo mere desillusioneret bliver du. Jeg er vant til at gøre en forskel, så jeg skulle bare i gang med noget,” siger hun.

Fantastisk mulighed

Derfor blev Karoline Kjær meget glad, da hun fik plads på et seks ugers uddannelsesforløb i kognitions- og neuropsykologi på University College Nordjylland.

”Det er jo fantastisk at få mulighed for at opkvalificere sig og gøre sine chancer større for at få et job, mens man er ledig,” siger hun.

Og faktisk fik Karoline Kjær et nyt job kort efter uddannelsesforløbet.

”Jeg har fået nyt job på en boform for fysisk og psykisk handicappede, og arbejdspladsen bruger neuropædagogik. Så var det jo fedt at kunne sige, at jeg har det frisk i hovedet. Jeg vil ikke mene, at det var derfor jeg fik jobbet, men det var da bestemt et plus.”

Ny aftale med UCN

Det er en ny samarbejdsaftale mellem Socialpædagogerne Nordjylland og University College Nordjylland, som giver ledige socialpædagoger mulighed for at opkvalificere sig inden for kognitions- og neuropsykologi.

”Det er bare en smadder god aftale, og det er meget givende at få uddannelse og bruge hjernen igen. Nu kan jeg lidt mere og har papir på det,” siger Karoline Kjær.

 

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld