Emner

Næsten alle socialpædagoger i Nordjylland arbejder under coronakrisen

Mens store dele af samfundet er lukket ned på grund af coronakrisen, så går langt de fleste socialpædagoger i Nordjylland på arbejde hver dag, viser ny undersøgelse.

Socialpædagogerne Nordjylland har spurgt mere end 2.700 socialpædagoger, som er ansat på de nordjyske bosteder, døgntilbud eller dagtilbud for mennesker med udviklingshandicap og andre udsatte borgere, om de er blevet hjemsendt, eller om de stadig går på arbejde under coronakrisen.

Hele 93 procent af de nordjyske socialpædagoger svarer i undersøgelsen, at de fortsat går på arbejde, mens coronasmitten hærger i Danmark. Blot syv procent svarer, at de er blevet hjemsendt og derfor arbejder hjemmefra,

”Vores medlemmer har måske ikke fået så meget omtale i medierne under coronakrisen, men socialpædagoger er afgjort en af de faggrupper, som lige nu gør en stor forskel for de borgere, de arbejder for. Midt i en vanskelig tid går langt de fleste socialpædagoger trofast på arbejde hver dag og yder en kæmpe indsats for de handicappede og udsatte borgere i Nordjylland,” siger Peter Kristensen, formand for Socialpædagogerne Nordjylland.

En udfordrende tid

Mange borgere med handicap har fået vendt op og ned på deres tilværelse på grund af coronakrisen. På bostederne er det ikke længere tilladt at få besøg fra pårørende, personalet må pludselig ikke give et kram eller komme for tæt på, og på grund af smitterisikoen er samtlige dagtilbud for borgere med handicap i alle nordjyske kommuner blevet lukket. I stedet foregår borgernes dagbeskæftigelse nu hjemme på de bosteder, hvor de bor.

Fakta:

Socialpædagogerne Nordjylland har lavet en spørgeskemaundersøgelse blandt 2.732 medlemmer, som er ansat på de nordjyske bosteder, døgntilbud eller dagtilbud for mennesker med udviklingshandicap og andre udsatte borgere.

93 procent af de nordjyske socialpædagoger svarer, at de går på arbejde under coronakrisen, mens 7 procent svarer, at de er blevet hjemsendt og arbejder hjemmefra.

Undersøgelsen viser også, at 77 procent af de nordjyske socialpædagoger har tilstrækkelig adgang til de nødvendige værnemidler under coronakrisen, mens 23 procent svarer, at de ikke har det.

”Der er ofte tale om borgere, som ikke bryder sig om forandringer i deres dagligdag, og mange forstår slet ikke, at der florerer en farlig virus i verden. Det stiller store krav til socialpædagogernes faglighed, og der er ingen tvivl om, at coronakrisen er meget udfordrende tid for vores medlemmer,” siger Peter Kristensen.

Dagtilbud på bostederne

Blandt de socialpædagoger, som går på arbejde under coronakrisen, svarer 85 procent, at de arbejder på deres normale arbejdsplads. 15 procent svarer, at de arbejder et andet sted, end de plejer.

Det skyldes fortrinsvis, at de socialpædagoger, der normalt arbejder i dagtilbuddene, har flyttet deres arbejdsplads ud til beboerne på bostederne, hvor de forsøger at skabe en meningsfuld og sikker dagbeskæftigelse for dem under coronakrisen.

”Jeg synes virkelig, at socialpædagogerne fortjener stor ros og anerkendelse for deres indsats i denne vanskelige tid. Hver dag, siden coronakrisen brød ud, har de arbejdet hårdt for at sikre, at handicappede og andre sårbare borgere kan komme så trygt og sikkert gennem krisen som muligt,” siger Peter Kristensen.

(Offentliggjort den 16. april 2020).

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld