Emner

Plejefamilie blev snydt for partshøring

En nordjysk kommune brød forvaltningsloven, da den opsagde en plejefamilies plejekontrakt.

Kommunen opsagde plejekontrakten uden, at plejefamilien fik mulighed for at komme med en udtalelse. Da opsigelsen af plejekontrakten var delvist begrundet i plejefamiliens forhold, mente Socialpædagogerne Nordjylland, at kommunen havde brudt forvaltningsloven og klagede derfor til Statsforvaltningen.

Statsforvaltningen er enig og udtaler i sin afgørelse, at opsigelsen af plejekontrakten i forvaltningsretlig henseende må sidestilles med en afskedigelsessag, og derfor træder forvaltningslovens bestemmelse om partshøring i kraft. Statsforvaltningen udtaler derfor, at den kommunale myndighed har handlet i strid med forvaltningslovens bestemmelse om partshøring.

”Statsforvaltningens udtalelse ændrer ikke noget, og den får heller ikke konsekvenser for kommunen i form af bøde eller lignende. Men plejefamilien er naturligvis meget påvirkede af hele situationen, så for dem er det et lille plaster på såret at vide, at de burde have været hørt, og at kommunen brød loven,” siger Dorrit Clausen, faglig konsulent i Socialpædagogerne Nordjylland.

”Samtidig går jeg da stærkt ud fra, at afgørelsen betyder, at kommunen ikke glemmer partshøring i sådan nogle sager fremover,” siger hun.

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld