Emner

Tid til kerneopgaven er afgørende for medarbejdernes trivsel

Der er en klar sammenhæng mellem socialpædagogernes trivsel og den tid, som de har til kerneopgaven, viser ny undersøgelse fra Socialpædagogerne Nordjylland.

Corona-nedlukningen var en blandet oplevelse for socialpædagogerne i kreds Nordjylland. Det viser en ny undersøgelse af socialpædagogernes erfaringer under corona-nedlukningen, som Socialpædagogerne Nordjylland har foretaget blandt sine medlemmer.

”Nogle har oplevet corona-nedlukningen som en pestilens rent arbejdsmæssigt, mens andre har oplevet, at deres muligheder på arbejdet fik et løft,” siger Peter S. Kristensen, formand for Socialpædagogerne Nordjylland.

I alt har 1.395 medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland deltaget i undersøgelsen.

Tid til kerneopgaven giver trivsel

Fakta:

Du kan læse hele Socialpædagogerne Nordjyllands undersøgelse af medlemmerne erfaringerne under corona-krisen her 

Undersøgelsen viser en klar sammenhæng mellem den tid, som socialpædagogerne har til kerneopgaven, og deres trivsel. Et stort flertal af de socialpædagoger, der oplever en bedre trivsel under coronakrisen, oplever også, at der på deres arbejdsplads er mere fokus på kerneopgaven, mere tid til det pædagogiske arbejde og et bedre samarbejdsklima.

”Det er måske ikke så overraskende for os, at tid til kerneopgaven medfører øget trivsel. Men nu har vi dokumenteret, at der er en klar sammenhæng, og det er vigtige erfaringer at tage med videre, for hvis arbejdsgiverne gerne vil have et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen og tilbud, der udvikler borgerne, så er der ingen tvivl om, at der skal være mere tid til kerneopgaven,” siger Peter S. Kristensen.

Et flertal blandt de socialpædagoger, der oplever en bedre trivsel, svarer også, at deres arbejdsplads bruger mindre tid på dokumentation og lignende administrativt arbejde under coronakrisen.

”Dokumentation er vigtigt, men det er også vigtigt, at det, som vi dokumenterer, giver mening og bliver brugt til noget. Hvis det bare er dokumentation for dokumentationens skyld, går der tid fra kerneopgaven og dermed borgerne,” siger Peter S. Kristensen.

Tid til at være leder

Langt de fleste ledere på de socialpædagogiske arbejdspladser i Nordjylland var på arbejde under corona-nedlukningen ligesom socialpædagogerne. Undersøgelsen viser, at lederne generelt har den samme oplevelse af kerneopgavens betydning for blandt andet medarbejdernes trivsel.

”Lederne er faktisk den gruppe, der har den absolut mest positive opfattelse af tiden under corona-nedlukningen. Jeg tror, at det hænger sammen med, at de har haft ro og plads til at være ledere. De har ikke skullet løbe til alle mulige møder, men har fået tid til at være nærværende ledere for medarbejderne. Det sender et klart signal om, at vi skal kigge på, hvad det er for nogle vilkår, som lederne har for at være ledere på arbejdspladserne,” siger Peter S. Kristensen.

(Offentliggjort den 14. september 2020)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld