Emner

Trainee-forløb giver resultater

Deltagerne i Socialpædagogerne Nordjyllands trainee-forløb er glade for muligheden for at få ny viden og erfaring. For flere har det også resulteret i et job.

De blev alle tre færdiguddannede i sommer, og da de ikke umiddelbart havde held med jobsøgningen, slog de straks til, da Socialpædagogerne Nordjylland tilbød dem at deltage i et særligt trainee-forløb for dimittender.

Forløbet kombinerer fire ugers efteruddannelse i neuropædagogik på UCN med otte ugers praktik på socialpædagogiske arbejdspladser.

”Jeg tænkte, at det var en god måde at skille sig ud fra mængden af jobansøgere, hvis jeg havde noget viden og erfaring med neuropædagogik,” siger Anna Rahbek Mikkelsen.

Og hendes to med-deltagere Maria Asmussen og Janni Sudergaard er enige:

”Mange arbejdspladser efterspørger ansøgere, som ved noget om neuropædagogik. Samtidig er det altid spændende at få ny viden.”

Har fået job

Både Anne Rahbek Mikkelsen og Maria Asmussen har fået job, siden de begyndte på kurset. Men begges nye arbejdsgivere vil gerne have, at de afslutter efteruddannelsen i neuropædagogik, inden de begynder på deres nye job.

”Da jeg søgte jobbet, slog jeg netop på, at jeg var i gang med dette forløb, og det syntes de helt klart lød godt, og de ville gerne have, at jeg afsluttede det,” fortæller Anne Rahbek Mikkelsen.

For Maria Asmussen blev praktikken et helt afgørende plus i jobsøgningen.

”Som en del af trainee-forløbet har jeg lige været i praktik på en arbejdsplads, hvor jeg kunne få genopfrisket mit tegnsprog, og i mit nye job, skal jeg netop bruge tegnsprog,” siger hun.

Godt miks

Det 12 uger lange trainee-forløb består af et miks af undervisning på UCN og praktik. Allerede efter den første uges undervisning, kom deltagerne ud i de første tre ugers praktik.

”Det fungerer rigtig godt, for undervisningen er meget teoretisk, og så er det perfekt, at vi kan komme ud og afprøve det, som vi har lært. Det gør os mere skarpe på, hvordan vi kan bruge neuropædagogikken, og så kan vi også bedre sparre med hinanden, når vi mødes tilbage på UCN igen,” siger Janni Sudergaard.

Offentliggjort den 9. november 2015.

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld