Emner

Efterbetaling på to millioner kroner

Socialpædagogerne Nordjylland og Thisted Kommune har indgået et forlig om, at 100 socialpædagoger får efterbetaling og godtgørelse
på to millioner kroner.

Lønudbetalingen for september måned var ekstra stor for 100 socialpædagoger fra Thisted Kommune. De fik tilsammen udbetalt efterbetaling og godtgørelse på to millioner kroner, fordi deres arbejdsplads både havde brudt deres decentrale arbejdstidsaftale og den centrale overenskomst på området.

”Vi er rigtig godt tilfredse med forhandlingsresultatet,” siger faglig konsulent i Socialpædagogerne Nordjylland, Stella Byskov, som forhandlede forliget på plads med Thisted Kommune.

Brud på brud

Arbejdspladsen præsterede at bryde op til flere aftaler. Medarbejderne og arbejdspladsen havde bl.a. aftalt, at medarbejderne kunne arbejde i ekstra lange vagter på op til 12 timer. Men selvom medarbejderne arbejdede i vagter på mere end 14 timer, fik de ingen overarbejdsbetaling.

Heller ikke aftalen om, at medarbejderne skulle have to fri-døgn helst i sammenhæng efter syv dages arbejde, blev overholdt. Realiteten var, at medarbejderne havde vagt i op til ti dage, inden de fik et enkelt fri-døgn.

En decentral aftale om en nedsat hviletid på otte timer – modsat overenskomstens 11 timers regel – blev ikke overholdt. Samtidig blev reglerne for frihedsoptjening (37:3) heller ikke overholdt.

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld