Emner

En anden virkelighed

Den holdning, som det socialpædagogiske personale er gået til arbejdet med under Coronakrisen, må imponere enhver. Vi ved, at I alle yder en kæmpe indsats både fysisk og mentalt i disse dage. Samfundet kunne ikke løse opgaverne omkring de mest udsatte uden jer!

Året startede med fortællinger om en virus i Kina, men ret hurtigt er den blevet en del af virkeligheden i hele verden – også her i Danmark. I løbet af få dage er hverdagen gået fra normal til kritisk på en række områder, og mange funktioner er lukket ned.

Det socialpædagogiske arbejdsområde lukker ikke ned, men bliver stillet overfor en række nye udfordringer omkring, hvordan vi beskytter nogle af de mest udsatte borgere, samtidig med at det skal være trygt og sikkert at gå på arbejde. Der er nu gået en uge, hvor nye forholdsregler skal tages, strategier ændres, og serviceniveauet tilpasses en helt ny situation, ligesom man skal tænke mulige scenarier for den kommende tid.

Den holdning, det socialpædagogiske personale er gået til arbejdet med, må imponere enhver. På kredskontoret oplever vi, at medarbejdere og ledelse går sammen og finder løsninger, er konstruktive og parate til at handle, uden der nødvendigvis er svar på alt. Vi hører også fra arbejdsgiverne, at det er muligt, at ikke alt sker efter reglerne, men det må vi samle op på efterfølgende, da der er respekt for, at gældende overenskomster fortsat er gældende.

Det er den måde kriser kan løses på, at vi alle tager ansvar, men at vi også åbent tør tage uenighederne, når de opstår, for selvfølgelig opstår der også uenigheder i akutte situationer, men det må ikke bremse, at man tager de nødvendige skridt til at håndtere hverdagen. På kredskontoret er det den virkelighed, vi oplever, så en stor tak til alle aktører omkring de socialpædagogiske tilbud.

Både statsminister og socialminister er meget bevidste om den indsats, som det socialpædagogiske personale yder, selvom det ikke er arbejdet med at beskytte de mest udsatte, som fylder i medierne, og selvom det er her, det kan have de største menneskelige konsekvenser. Det er et vilkår, at det mest interessante er det, som har konsekvens for de fleste, men vi forventer, at indsatsen anerkendes, når den akutte og aktuelle situation forhåbentlig snart er ovre, og færrest mulig er ramt af coronavirus.

Vi ved, at I alle yder en kæmpe indsats både fysisk og mentalt i disse dage. Samfundet kunne ikke løse opgaverne omkring de mest udsatte uden jer. Tak.

Keep up the good spirit.

Peter H S Kristensen

Kredsformand

Socialpædagogerne Nordjylland

(Offentliggjort den 19. marts 2020)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld