Emner

Jobrotation skaber muligheder for ledige

Næsten 60 procent af de ledige socialpædagoger kom i job, efter de havde deltaget i et jobrotationsprojekt. Flere af de succesfulde jobrotationsprojekter er på vej.

I mens medarbejderne på Fagcenter for Autisme og ADHD i Aalborg Kommune har været på efteruddannelse, er deres arbejde blevet passet af ledige socialpædagoger. Jobrotationsprojektet har været en kæmpe succes – blandt andet for de ledige socialpædagoger. Ud af de 29 ledige socialpædagoger, som deltog i projektet, er 17 efterfølgende kommet i job – både i fagcentret og andre steder.

Fakta:

29 ledige socialpædagoger deltog i jobrotationsprojektet med Fagcenter for Autisme og ADHD i Aalborg Kommune fra august 2012 til marts 2013. I oktober 2013 var 17 af dem i job, en var gået på efterløn, tre var sygemeldt og otte var ledige.

”Jobrotation er et rigtig godt redskab, og vi fortsætter nu med flere projekter både i Aalborg, Jammerbugt og Frederikshavn kommuner,” siger Christian Krogh Brusgaard, jobkonsulent i Socialpædagogernes A-kasse, som samarbejder tæt med jobcentrene, University College Nordjylland (UCN) og Socialpædagogerne Nordjylland omkring projekterne.

Alle vinder

”Det unikke ved jobrotation er, at alle vinder ved at deltage i projektet, og alle trækker i samme retning,” siger Christian Krogh Brusgaard.

Jobrotationsprojekterne betyder, at socialpædagogerne, der allerede er i job, kan komme samlet af sted på efteruddannelse og få et kompetenceløft. Samtidig får de ledige også et kompetenceløft, idet de bliver klædt på til vikarjobbet gennem uddannelse hos UCN.

”Dertil er vikarjobbet et reelt arbejde, hvor du får almindelig løn, du får mærket dig selv som pædagog, og du bliver nok i højere grad mødt som en kollega sammenlignet med, hvis du var ude i et løntilskudsjob eller lignende,” siger Christian Krogh Brusgaard og fortsætter:

”Derudover får du foden inden for i en organisation, som lærer dig at kende – forhåbentligt for noget godt. Du får bredere erfaring og jobsøgningsmuligheder – og det giver mere mod og energi til jobsøgningen.”

Godt klædt på

Inden projektet blev de ledige socialpædagoger godt klædt på til opgaven. De kom på seks ugers efteruddannelse hos UCN i neuropsykologi og neuropædagogik, og hvis de allerede havde den uddannelse, kunne de vælge et andet modul.

Derefter kom de i fire ugers virksomhedspraktik på Fagcenter for Autisme og ADHD, hvor de blev introduceret til arbejdspladsen og lærte stedet og brugerne at kende.

Til sidst blev de ansat som vikar i 5-6 måneder med ordinær løn.

”Det eneste minus ved jobrotation er, at de måneder, hvor man er i job, ikke tæller med i optjeningen til en ny dagpengeret. Men på den anden side bruger man heller ikke af sin dagpengeret, imens man deltager i projektet, fordi man jo får løn,” siger Christian Krogh Brusgaard.

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld