Emner

Jobrotation er et godt redskab

Jobrotation gør det muligt for Fagcenter for Autisme og ADHD at gennemføre et storstilet uddannelsesløft af medarbejderne.

”Vi rykker helt vildt. Medarbejderne er blevet utroligt fagligt stærke, og vi har fået et meget stærkt fagligt fællesskab,” siger centerchef Jonna Kastberg fra Fagcenter for Autisme og ADHD i Aalborg Kommune.

Hun er glad for, at fagcentret valgte jobrotation som redskab, da medarbejdernes kompetencer skulle styrkes. Konkret har det betydet, at der indtil videre er sendt to hold medarbejdere bestående af i alt 50 socialpædagoger på efteruddannelse på UCN, imens er deres job blevet passet af ledige socialpædagoger.

Flere skal afsted

”Jobrotation er et rigtig godt redskab for os. Dels gør det vores efteruddannelsesprojekt billigere, fordi vi får tilskud til ansættelsen af vikarer, når de er i jobrotation. Dels er det en meget stor fordel, at vi kan sende medarbejderne af sted på efteruddannelse i samlet flok, for det gør det meget lettere at implementere det, som de har lært,” siger Jonna Kastberg.

Fagcenter for Autisme og ADHD har i alt 500 medarbejdere, og det er planen, at centret vil fortsætte med at bruge jobrotation, når medarbejderne skal af sted på efteruddannelse.

”Vi har formuleret en klar uddannelsespolitik og har et mål om, at vi skal være så fagligt stærke som muligt, så det her er en proces, der fortsætter,” siger hun og uddyber:

”Vi oplever, at der bliver færre og færre ressourcer, mens borgerne bliver sværere og sværere. Derfor er det helt nødvendigt med et kompetenceløft, hvis vi stadig skal kunne levere en høj kvalitet, og hvis vores medarbejdere ikke skal gå ned på grund af de øgede krav,” siger hun.

Man skal ville det

Jonna Kastberg er også glad for, at arbejdspladsen kan hjælpe nogle ledige i gang gennem vikariaterne i fagcentret.

”Flere af vores vikarer har været rigtig dygtige og motiverede, men ikke alle. Det har faktisk været lidt en udfordring at finde de helt rigtige vikarer. Det er vigtigt, at man virkelig vil det her,” siger hun.

Samtidig har papirarbejdet været en udfordring.

”Der er meget papirarbejde ved et jobrotationsprojekt, og det kræver et tæt samarbejde med jobcentret. Det er dog ikke noget, der har afskrækket os, og vi kan absolut kun anbefale andre institutioner, at de bruger jobrotation,” siger Jonna Kastberg.

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld