Emner

Konference med fokus på kerneopgaven

Begejstrede trio’er vil bruge indspark fra konference til at sætte ny fokus på kerneopgaven på de socialpædagogiske arbejdspladser.

Det er vigtigt, at alle medarbejdere på en socialpædagogisk arbejdsplads hver dag bidrager til løsningen af den fælles kerneopgave, hvor det er borgernes behov, der er i centrum. Men i en travl hverdag, der er fyldt med små og store arbejdsopgaver, kan det være vanskeligt for medarbejderne at bevare fokus på kerneopgaven.

”Det er megavigtigt, at hele personalet har en fælles forståelse for vores kerneopgave. Men i en hverdag, hvor vi ligesom alle andre er pressede på tiden, er der stor risiko for, at medarbejderne mest har travlt med at få dagens arbejdsopgaver lavet og vinget af fremfor at have fokus på kerneopgaven,” siger Lotte Juul, der er leder af Botilbuddet Hobbitten i Sæby.

En fantastisk mulighed

Hun var en af deltagerne, da Socialpædagogerne Nordjylland for nylig havde inviteret omkring 110 socialpædagoger fra en række nordjyske arbejdspladser til en to-dages konference om kerneopgaven.

Kredsen havde fået forfatter og foredragsholder Anders Seneca til at faciliterede konferencen. Anders Seneca har skrevet flere bøger om, hvordan man bevarer fokus på kerneopgaven, og han har en del års praktisk erfaring med at gennemføre udviklingsprocesser i det offentlige med fokus på forandring og forankring af kerneopgaven.

”Jeg har tilmeldt mig, fordi det er en fantastisk mulighed for at høre Anders Seneca og for at få nogle gode redskaber med hjem, som kan hjælpe os til at blive bevidste om vores kerneopgave i alt, hvad vi gør. Det har været meget nogle meget inspirerende dage,” siger Lotte Juul efter konferencen.

En superfin konference

For at deltage i konferencen, der foregik på Hotel Scandic The Reef i Frederikshavn, var det en forudsætning, at både arbejdspladsens leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant deltog som trio, så de sammen kan være bærende for, at de lykkes med kerneopgaven på deres arbejdsplads.

Helene Kristiansen, der er tillidsrepræsentant på Hobbitten, er enig i, at der nogle gange kan være for meget fokus på de daglige arbejdsopgaver på bekostning af kerneopgaven.

”Det har været en rigtig interessant og superfin konference. Vi har helt klart fået en masse inspiration, som vi sagtens kan bruge, når vi kommer hjem,” siger hun.

Fra Botilbuddet Hobbitten deltog arbejdsmiljørepræsentant Ditte Vestergaard, leder Lotte Juul og tillidsrepræsentanterne Helene Kristiansen og Mark Molbjerg.

Arbejdsmiljørepræsentant Ditte Vestergaard fra Hobbitten er glad for, at hun deltager sammen med sin leder og sin tillidsrepræsentant.

”Det er godt, at vi kan spare med hinanden, når vi kommer tilbage på arbejdspladsen. Det gør det nemmere at omsætte de ting, vi har lært på konferencen, så vi sammen kan styrke vore fokus på kerneopgaven på Hobbitten,” siger hun.

Har fået gode ting med hjem

Også Bostedet Enggården fra Morsø Kommune havde trio’en med på konferencen.

”Det er jo et kanontilbud. Jeg har hørt Anders Seneca før tale om kerneopgaven på en lederkonference, og jeg tænker helt klart, at der er rigtig mange af hans tanker og pointer, som vi kan bruge på vores arbejdsplads fremover,” siger Bente Friis, der er leder på Bostedet Enggården.

Leder Bente Friis sammen med tillidsrepræsentant Karina Klokmose og arbejdsmiljørepræsentant Jesper Bak fra Bostedet Enggården på Mors.

Arbejdsmiljørepræsentant Jesper Bak er enig.

”Vi har helt klart fået øjnene op for, hvorfor det er vigtigt, at alle arbejdspladsen har en fælles forståelse for, hvad vores kerneopgave egentlig er. Jeg synes, at vi har fået nogle gode redskaber med hjem, som vi kan arbejde videre med i vores trio,” siger han.

Også tillidsrepræsentant Karina Klokmose føler, at hun har fået nogle gode ting med hjem fra konferencen.

”Jeg kan helt klart genkende det, når Anders Senecas peger på risikoen for, at fokus på arbejdspladsen mest handler om de daglige arbejdsopgaver i stedet for vores kerneopgave. Vi kan helt sikkert blive bedre til at være bevidste om, hvad det er, vi gør, og hvad vores kerneopgave er,” siger tillidsrepræsentanten.

(Offentliggjort den 8. juli 2022)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld