Emner

Lejbjergcentret er en fortjent vinder

Dagtilbuddet Lejbjergcentret i Aalborg har vundet Socialpædagogernes Pris 2022, og det er fuldt fortjent, lyder det fra Socialpædagogernes næstformand.

Ud af 103 indstillede til Socialpædagogernes Pris 2022 gik hæderen i år til Lejbjergcentret i Aalborg Kommune. Prisen blev overrakt til det samlede personale på Socialpædagogernes netop afholdte kongres på Nyborg Strand.

”Der var over hundrede socialpædagogiske arbejdspladser og dygtige socialpædagoger, som var indstillet til prisen, og de repræsenterer alle sammen noget af det fineste, vi kan som faggruppe. Men i priskomiteen er vi alligevel ikke i tvivl om, at Lejbjergcentret er den helt rigtige vinder af prisen,” siger Marie Sonne, der er næstformand i Socialpædagogerne.

Giver borgerne et bedre liv

Socialpædagogernes Pris uddeles hvert andet år til en socialpædagogisk arbejdsplads eller en enkeltperson, der leverer høj kvalitet i arbejdet med borgerne eller styrker socialpædagogerne som faggruppe.

Når Lejbjergcentret får prisen, er det fordi dagtilbuddet har gennemgået en særdeles vellykket forandringsproces i den pædagogiske tilgang til borgerne, der er personer med fysiske handicap, erhvervet hjerneskade eller neurologiske lidelser.

I stedet for at være mere eller mindre passive modtagere af personalets service, bliver alle borgere på Lejbjergcentret i dag set som værdifulde ressourcer, og det er i høj grad borgerne, der er med til at drive dagtilbuddet.

”Lejbjergcentret har på imponerende vis skabt en forandring, hvor de udnytter den socialpædagogiske faglighed til at give borgerne et bedre liv. Derfor er det fuldt ud fortjent, at de vinder prisen,” siger Marie Sonne.

Bør lære af Lejbjergcentret

Hun peger desuden på, at Lejbjergcentret samtidig har taget et opgør med meningsløs dokumentation. Personalet har overtalt Aalborg Kommune til at droppe hundredvis af delmål, som de før brugte masser af tid på at dokumentere. I stedet har personalet nu fokus på, at borgerne får sat deres ressourcer i spil.

”Vi oplever desværre alt for tit, at vores medlemmer bruger masser af tid på uhensigtsmæssig dokumentationen, der ofte mest er dokumentation for dokumentationens skyld. Det har de formået at tage et opgør med på Lejbjergcentret, og det er fantastisk godt gået. Jeg er sikker på, at de danske kommuner kunne spare mange penge ved at tage ved lære af Lejbjergcentret,” siger Marie Sonne.

Vi har brug for fyrtårne

Der er også masser af anerkendelse til Lejbjergcentret fra Peter Kristensen, der er formand for Socialpædagogerne Nordjylland.

Kredsformand Peter Kristensen ønsker Lejbjergcentrets leder Dorte Ejlersen tillykke med prisen.

”Når man træder indenfor i Lejbjergcentret, fornemmer man straks, at der er en dyb respekt om hver enkelt borger. Det er utrolig fint at opleve, hvordan personalet og borgerne er ligeværdige, selvom de har forskellige forudsætninger. Lejbjergcentret er et godt eksempel på værdien af den socialpædagogiske faglighed, og hvad vores faglighed kan i forhold til at skabe trivsel og motivation for borgerne,” siger Peter Kristensen.

Han kan ikke lade være med at være stolt af, at Socialpædagogernes Pris 2022 går til en socialpædagogiske arbejdsplads i Nordjylland.

”Vi har brug for faglige fyrtårne, som kan lyse op i forhold til dialogen om, hvad socialpædagogisk faglighed faktisk betyder for rigtig mange borgere. Derfor er jeg utrolig glad for, at prisen går til en arbejdsplads i Nordjylland,” siger Peter Kristensen.

(Offentliggjort den 23. december 2022)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld