Emner

Nu ser vi fremad

Det handlede først og fremmest om besparelser, da Brønderslev Kommune indførte helhedstilbud, konstaterer lederen af Aktivitetshuset. Hun ser nu fremad efter en turbulent periode.

Umiddelbart syntes leder og medarbejdere på Værkstedet i Dronninglund og Aktivitetshuset i Brønderslev, at det lød som en rigtig god idé, da Brønderslev Kommune begyndte at overveje, om den skulle indføre helhedstilbud for nogle af brugerne de to steder.

”Vi er jo helt enige i, at et helhedstilbud er en rigtig god løsning for nogle borgere – for eksempel dem, der er på et meget tidligt udviklingstrin og måske har svært ved et dagligt miljøskifte,” siger Kirsten Marie Haulrich, der er leder af Aktivitetshuset og også var leder af Værkstedet, inden det lukkede.

”Men Brønderslev Kommune lavede projektet med helhedstilbud som en besparelse, og det kom til at betyde, at økonomien vejede tungere end den enkelte borgers ønsker og behov. Det var en politisk beslutning, som vi måtte indordne os under,” siger hun.

Vi har en fremtid

I dag får alle Brønderslev-borgere, der bor på et botilbud eller bofællesskab, og som tidligere fik dagtilbud i Værkstedet og Aktivitetshuset, et helhedstilbud. Og Aktivitetshuset er i dag kun for de borgere, der enten bor hjemme eller kommer fra andre kommuner.

”Den væsentligste forskel på et dagtilbud og et helhedstilbud er, at borgerne i et dagtilbud kommer hen og mødes med andre end dem, som de bor sammen med. Langt de fleste har brug for det miljøskifte og har stor glæde af det netværk og de venskaber, som de får her,” siger Kirsten Marie Haulrich.

Men på Aktivitetshuset ser man nu fremad. Der er kommet nye opgaver til, og flere er på vej.

”Jeg er sikker på, at med den meget høje faglighed, som der er her i huset, så har vi helt bestemt en fremtid,” siger hun.

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld