Emner

På Kirketoften er alle pædagoger medlem af SL

Der har altid været tradition for en høj organiseringsgrad på botilbuddet Kirketoften i Mariagerfjord Kommune, og lige nu er den på 100 procent.

På Kirketoften er hele det pædagogiske personale nemlig medlem af Socialpædagogerne, og det er en stor fordel, siger Gitte Jensen, der er tillidsrepræsentant for de omkring 30 socialpædagoger, der arbejder i botilbuddet.

”Vi har altid haft en høj organisering på Kirketoften. Da jeg første gang blev valgt som tillidsrepræsentant var det nogle få på arbejdspladsen, som var med i en af de gule eller kun var medlem af a-kassen. Men ret hurtigt fik jeg dem over i Socialpædagogerne, og siden har stort set alle været medlem. For tiden er det 100 procent af pædagogerne, der er organiseret i fagforeningen,” siger Gitte Jensen.

Kæmpe fordel med stærkt mandat

Ud over alle fordelene ved at være med i fagforeningen, så betyder den høje organiseringsgrad på Kirketoften, at hun som tillidsrepræsentant har et meget stærkt mandat, og det kan hun tydelig mærke, når hun forhandler om løn og arbejdsforhold med arbejdsgiveren.

”Når jeg forhandler med ledelsen i kommunen, så er det er en kæmpe fordel, at jeg har opbakning fra hele mit bagland. Hvis kun halvdelen var organiseret i SL, og resten var i gule eller slet ikke var organiseret, så ville jeg helt sikkert stå sværere i forhandlingerne om vores forhold på arbejdspladsen. Desto flere vi er, desto stærkere står vi sammen, og når alle mine kolleger er medlem af fagforeningen, kan jeg helt sikkert komme igennem med ting, som jeg ellers ville have svært ved at opnå,” siger Gitte Jensen.

Tillidsrepræsentant Gitte Jensen sammen med Kirketoftens AMR Kristina Merete Knudsen.

Ud over at være tillidsrepræsentant for kollegerne på Kirketoften, så har Gitte Jensen i omkring et år også været fællestillidsrepræsentant for alle de omkring 200 medlemmer af Socialpædagogerne, der er ansat i Mariagerfjord Kommune.

TR’erne spiller er nøglerolle

Socialpædagogerne Nordjylland har for nylig sat en særlig indsats i gang, der skal få flere til at melde sig ind i fagforeningen. Især på de arbejdspladser, som har en relativ lav andel af medlemmer, og Gitte Jensen håber, at indsatsen vil få flere til at blive en del af fællesskabet.

”Vi har jo generelt en høj organiseringsgrad i Nordjylland sammenlignet med resten af landet, men alligevel ville det være godt, hvis vi kunne få endnu flere til at melde sig ind. Særligt på arbejdspladser, hvor der ikke er tradition for, at man som noget helt naturligt er med i sin fagforening,” siger hun og peger på, at tillidsrepræsentanterne spiller en nøglerolle i den forbindelse.

”Det vigtigt, at tillidsrepræsentanterne er synlige og spørger ind til dem, der ikke er medlem. Det er min erfaring, at de fleste kolleger sagtens kan se det fornuftige i at være medlem af Socialpædagogerne, når de først hører alle argumenterne,” siger Gitte Jensen.

(Offentliggjort den 23. december 2022)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld