FRA SOCIALPÆDAGOG TIL LEDER – 49-årige Pia Drejer Nielsen blev uddannet socialpædagog i en lidt sen alder. Alligevel er det først og fremmest den socialpædagogiske faglighed og relationsarbejdet med borgerne, der er vigtigt i hendes arbejde. Det er det også efter, at hun har fået en lederstilling.
”Jeg bliver aldrig sådan en leder, der bare sidder på et kontor og bruger al min tid på at styre. For mig er det afgørende, at jeg stadig kan bruge min socialpædagogiske faglighed i mit arbejde. Det er sindssygt vigtigt, at jeg har mulighed for at have relationer med borgerne, selvom jeg nu er blevet leder,” siger Pia Drejer Nielsen, der i maj 2021 blev ansat som faglig leder på Senhjerneskadecenter Nord i Frederikshavn.
Glad for at være socialpædagog
Hun blev uddannet pædagog som 38-årig i 2012. Forinden havde hun arbejdet i en del år som ufaglært omsorgsmedhjælper på et botilbud i Frederikshavn Kommune.
”Det var et spændende arbejde, og jeg blev hurtigt ret god til relationsarbejdet med borgerne. Men jeg følte efterhånden, at jeg manglede teorien og det faglige grundlag, fordi jeg ikke var uddannet pædagog. Derfor valgte jeg at stoppe på mit arbejde og startede i stedet på pædagoguddannelsen,” siger Pia Drejer Nielsen.
Det er nu ti år siden, at hun blev færdiguddannet pædagog. Efter uddannelsen fik hun job som socialpædagog på botilbuddet E44 i Hjørring Kommune.
”Jeg var ansat på E44 i seks år, og det var jeg rigtig glad for. Det meste af tiden arbejdede jeg som almindelig socialpædagog, men i en periode var jeg konstitueret pædagogisk leder. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle få en lederstilling, men jeg kan huske, at jeg syntes, at det var både spændende og udfordrende at prøve at arbejde som leder,” siger Pia Drejer Nielsen.
Udvalgt som ledertalent
Der gik da heller ikke lang tid, efter perioden som konstitueret leder var slut, og hun var vendt tilbage til sin stilling som socialpædagog på E44, før hendes daværende leder tog fat i hende. Han ville gerne indstille hende til et særligt ledertalent-forløb i Hjørring Kommune.
”Jeg blev megastolt over, at han mente, at jeg var et ledertalent. Men samtidig var jeg meget usikker på, om det var noget for mig at blive leder, for jeg var meget glad for at arbejde som socialpædagog og elskede mit arbejde med borgerne,” siger Pia Drejer Nielsen.
Hun takkede dog ja til det toårige ledertalent-forløb og sideløbende valgte hun også tage en diplomuddannelse i ledelse på UCN.
Fra 2018 til 2021 var hun ansat som assisterende afdelingsleder på Botilbuddet på Aage Holms Vej i Hjørring, indtil hun skiftede til sin nuværende stilling som faglig leder på Senhjerneskadecenter Nord i Frederikshavn.
Trives godt som leder
Fakta:
Senhjerneskadecenter Nord i Frederikshavn Kommune er et botilbud for borgere, der har fået en hjerneskade midt i livet. Her er plads til 23 borgere og én aflastningslejlighed.
Der er i alt knapt 70 medarbejdere på senhjerneskadecentret.
”Der er mange forskelle på at være ansat som socialpædagog og være leder. Som leder er der en risiko for, at man ryger ind på et kontor og væk fra kerneopgaven med borgerne. Det har jeg oplevet tidligere men ikke i min nuværende stilling som faglig leder. En af grundende til, at jeg søgte en faglig lederstilling, var netop, at der var fokus på nogle af de ting, som jeg brænder for og som jeg ved, at jeg er god til,” siger Pia Drejer Nielsen.
Som faglig leder har hun stadig meget med borgerne at gøre. Der er også plads til, at hun jævnligt kan træde til og give en hånd med i et team, når der er brug for det.
”Jeg trives enormt godt i min stilling som faglig leder. Selvom jeg er leder, fylder borgerkontakten stadig meget i mit arbejdsliv, og det er vigtigt for mig, at jeg stadig har med borgerne at gøre. Og ved at give følgeskab ind i arbejdet med borgerne, har jeg som leder mulighed for at være rollemodel overfor medarbejderne,” siger Pia Drejer Nielsen.
(Offentliggjort den 8. juli 2022)