Emner

Særligt fokus på lederne

Socialpædagogerne Nordjylland vil styrke arbejdet i den regionale ledersektion.

Nogle medlemmer vælger at melde sig ind i et nyt forbund, når de bliver ledere. Men det er en styrke at have socialpædagogiske ledere og mellemledere med i Socialpædagogernes Landsforbund. Det mener formand og næstformand i den nordjyske kreds, der også er ansvarlige for den særlige ledersektion i Nordjylland.

”Lederne har en enorm betydning både i forhold til den daglige drift, hvor de er med til at skabe ordentlige rammer for arbejdet, og som kulturbærere på arbejdspladsen,” siger formand Peter Kristensen, og næstformand Anne Marie Frederiksen uddyber:

”Vi har et fælles mål om at sikre en høj faglighed over for borgerne og skabe gode arbejdspladser. Desuden er vi ikke kun en faglig organisation, vi er også en socialpolitisk organisation, og derfor er det vigtigt at have lederne med.”

Styrke lokal ledersektion

Senest har ledersektionen på kredskontoret haft travlt med at forhandle aftalen om en ny ledelsesstruktur i Aalborg Kommune på plads, og ellers handler arbejdsopgaven primært om at løse her og nu problemer, som lederne kommer ud i.

”Fremadrettet er det vores plan, at vi skal have reorganiseret ledersektionens bestyrelse og styrke arbejdet i sektionen yderligere. Vi vil også i højere grad satse på arrangementer i ledersektionen, der sætter fokus på ledelse. Det er vigtigt, at vi også taler visioner for ledelse på et mere overordnet plan sammen,” siger Anne Marie Frederiksen.

Dobbeltrolle

For lederne er det ikke altid så åbenlyst, at de hører hjemme i Socialpædagogernes Landsforbund, fortæller Birgit Thomsen og Torben Frederiksen, der er ledere på botilbud i henholdsvis Aalborg og Mariagerfjord Kommune.

”Mit hjerte banker for socialpædagogerne, men jeg har af og til overvejet at flytte til et andet forbund. Det sker, når jeg oplever, at vi bliver overset eller ikke får en ordentlig opbakning af forbundet. Jeg mangler ofte information fra forbundet og kan føle mig helt hægtet af,” siger Birgit Thomsen.

Torben Frederiksen mener, at Socialpædagogernes Landsforbund påtager sig en dobbeltrolle, når den både har medarbejdere og ledere blandt sine medlemmer:

”Jeg har mange gode relationer i forbundet og er godt tilfreds, så jeg bliver. Men jeg kunne godt ønske mig, at der var en skarpere opdeling mellem ledersektionen og resten af medlemmerne. Det kunne eventuelt ske ved at opgaven lå centralt i forbundet og ikke ude i kredsene,” siger han.

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld