Emner

Socialpædagogerne giver sikkerhed i et usikkert job

Da familieplejer Lone Brovn pludselig fik besked om, at hendes vederlag skulle halveres, tog hun kontakt til Socialpædagogerne Nordjylland. Det var en kæmpe hjælp, fortæller hun.

Lone Brovn ringede straks til Socialpædagogerne Nordjylland, da hun pludselig fik besked om, at kommunen ville halvere hendes vederlag. Hos Socialpædagogerne fik hun en konsulent fra kredskontoret som fast kontaktperson. De havde en tæt dialog, og konsulenten var med til forhandlingsmødet hos kommunen.

”Konsulenten var en utrolig god støtte, og hun sørgede for, at jeg fik alle mine argumenter på bordet til mødet. Det er jo som at være til eksamen gange ti, og så er det rigtig godt at have Socialpædagogerne med,” fortæller Lone Brovn.

Kommunen havde varslet, at Lone Bovn skulle sættes to vederlag ned, men forhandlingen endte med, at der kun blev taget et enkelt vederlag fra hende.

”Det resultat havde jeg ikke opnået uden hjælpen fra Socialpædagogerne. Jeg synes stadig ikke, at det er i orden, at jeg skulle sættes ned i løn, men jeg vil gerne beholde mit plejebarn og var ikke indstillet på at sætte hårdt mod hårdt,” siger hun.

Får hjælp til psykolog

Lone Brovn har været familieplejer i Hjørring Kommune i 20 år – de seneste otte år har hun været enlig, fordi hun er blevet skilt. Hun synes især, det er svært, at hun i den grad har hjertet med på arbejde, og at hun så også skal diskutere økonomi med kommunen.

”Det bliver udnyttet i forhandlingssituationer, at vi har følelser i klemme, og så er det en uundværlig hjælp at have Socialpædagogerne, for det er svært at klare de forhandlinger alene,” siger hun.

Under forhandlingerne med kommunen for nyligt, gik det op for hende, at hun havde brug for hjælp til at håndtere, at hendes plejebarn nærmer sig den alder, hvor hun skal flytte væk om nogle år.

”Selvom jeg altid vil være der for hende, så bliver det anderledes, når hun flytter. Jeg kan godt mærke, at det vil blive svært for mig. Jeg har brug for nogle redskaber og strategier til at håndtere den situation lidt på forkant. Det talte jeg med Socialpædagogerne om, og det viste sig, at jeg har mulighed for gratis psykologhjælp, så det vil jeg gøre brug af,” siger Lone Brovn.

Det giver sikkerhed

Da Lone Brovn i sin tid ville melde sig ind i en fagforening, var Socialpædagogerne det oplagte valg for hende.

Fakta:

Læs mere om Socialpædagogerne Nordjyllands tilbud til familieplejere her

”Jeg kan ikke forestille mig at være medlem af en anden fagforening, og jeg er virkelig også blevet bekræftet i det i forhold til den hjælp, som jeg har fået. Socialpædagogerne har ekspertisen inden for familieplejeområdet og kan rådgive og vejlede mig om mine rettigheder. Det giver mig en sikkerhed, at jeg har Socialpædagogerne, hvis der opstår noget, som jeg har brug for hjælp til,” siger hun.

(Offentliggjort den 22. oktober 2019)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld