Emner

Arbejdsmiljøprojekt sætter sig spor

Socialpædagogerne Nordjylland afslutter nu sit projekt – Arbejdsmiljø og faglighed går hånd i hånd – men flere af initiativerne fra projektet vil køre videre på et lavere blus.

Fire års skærpet fokus på faglighed og arbejdsmiljø har sat sine spor i Socialpædagogerne Nordjylland. Her har konsulent Dorte Lauenborg Nielsen sammen med medlemmerne bl.a. udviklet en lang række redskaber, der styrker fokus på den socialpædagogiske faglighed, ligesom hun har hjulpet en lang række arbejdspladser med nogle af de generelle udfordringer, der indimellem opstår med bl.a. arbejdsmiljø og trivsel.

”Vi har lært rigtig meget af Dorte om at inddrage medlemmerne og lade dem komme til orde, men projektet, Arbejdsmiljø og faglighed går hånd i hånd, bliver nu afsluttet. Vi har stadig de faglige redskaber, som vi fortsat vil bruge, og vi vil også fortsat hjælpe arbejdspladserne, når de oplever generelle udfordringer,” siger Peter S. Kristensen, formand for Socialpædagogerne Nordjylland.

Det kan være udfordringer med at få arbejdsplanen til at hænge sammen, problemer med samarbejdsklimaet og arbejdsmiljøet, eller hvis der er mange sygesager og højt sygefravær.

”Hvis vi oplever, at der er udfordringer på en arbejdsplads, vil vi invitere til, at vi samler tillidsrepræsentanten, arbejdsmiljørepræsentanten, lederen og eventuelt også forvaltningen. Vi skal ikke tale om, hvad der er gået galt, men se på hvordan vi hver især kan byde ind i forhold til at løse udfordringerne. Det har vi gjort med succes nogle gange, og det vil vi gerne fortsætte med,” siger Peter S. Kristensen.

De faglige redskaber, som er blevet udviklet i projektet, er tilgængelige på hjemmesiden www.fangfaget.dk

(Offentliggjort den 20. december 2018)

 

 

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld