Emner

Dorrit har 25-års jubilæum

Før hun blev ansat som den første konsulent på kredskontoret, var det de politisk valgte faglige sekretærer, der behandlede alle medlemmernes sager.

I Socialpædagogerne Nordjylland er der i dag fem ansatte konsulenter, som rådgiver og vejleder medlemmerne og varetager størstedelen af den daglige sagsbehandling. En af dem er Dorrit Clausen, som blev kredsens første ansatte konsulent, da hun blev ansat tilbage i februar 1997. Dermed har Dorrit Clausen netop haft 25-års jubilæum på kredskontoret.

”Det er næsten ikke til at forstå. Tiden er godt nok gået hurtig. Selvom der faktisk er sket en hel del, siden jeg fik jobbet som kredsens første ansatte konsulent,” siger jubilaren.

Det har været spændende

Hun er uddannet jurist og boede i Odense, hvor hun var ansat i skatteankenævnet, da hun faldt over stillingsannoncen fra Socialpædagogernes Landsforbunds nordjyske kreds.

”Lige fra min tid på jurastudiet har jeg været interesseret i ansættelsesret, så jeg søgte stillingen, fordi det lød spændende, og det har det også været. Ellers var jeg jo ikke blevet her i 25 år,” siger Dorrit Clausen.

De første år var hun den eneste ansatte konsulent sammen med de faglige sekretærer. Da hun blev ansat, var det Benny Andersen, der var formand, mens den nuværende formand Peter Kristensen var en af de faglige sekretærer i den nordjyske kreds, som dengang havde adresse i Klokkestøbersgade i Aalborg.

Formand for Socialpædagogerne Nordjylland Peter Kristensen var faglig sekretær, da Dorrit Clausen blev ansat som kredskontorets første konsulent for 25 år siden.

Har stor respekt for socialpædagoger

”Før jeg blev ansat, var det de politisk valgte faglige sekretærer, der behandlede alle sager. Siden er vi blevet flere konsulenter på kredskontoret, så vi er godt rustet til at hjælpe medlemmerne. Jeg synes, at jeg har en rigtig god arbejdsplads med nogle rigtig dygtige kolleger,” siger Dorrit Clausen.

Hun kendte ikke meget til socialpædagoger for 25 år siden.

“Jeg har stor respekt for de socialpædagoger, som jeg møder via mit arbejde. De er generelt fagligt funderede og meget engagerede i deres arbejde. Desværre behandler jeg også sager med socialpædagoger, som har været udsat for vold på arbejdet eller viser tegn på udbrændthed. Relationsarbejde kan godt være hårdt og opslidende, og jeg oplever, at der er socialpædagoger, som betaler en høj pris for deres faglighed og engagement, og det er i høj grad også dem, vi arbejder for her på kredskontoret,” siger Dorrit Clausen.

(Offentliggjort den 17. marts 2022)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld