Emner

Du danske sommer

I ønskes alle en dejlig sommer og ikke et ondt ord om vejret. Det er trods alt en del af det at være her i Danmark, at det er en smule uforudsigeligt. Der er til gengæld mange andre gode ting, vi skal glæde os over i et så rigt samfund.

At vi er et rigt samfund, er ikke ensbetydende med, at det kommer alle til gode. Vi står over for et efterår, hvor vi skal forholde os til besparelser på kommunale og regionale tilbud. Vi skal også forholde os til, at vi den 21. november skal vælge de politikere, som skal styre den lokale socialpolitik de næste fire år. De handlinger, der sker i forbindelse med fastlæggelsen af budget 2018, vil sende et signal om, hvor politikerne er i forhold til de mennesker, som vi arbejder med, og det skal vi konfrontere dem med undervejs.

Ønsker vi indflydelse på de forslag, der kommer til budgetterne, kræver det, at vi alle er opmærksomme på at reagere, så snart vi hører om forslagene, så vi kan forholde os til, hvordan vi som faglig organisation og som ansatte skal reagere. Nogle gange skal der medlemsmøder til, andre gange er det tillidsfolkene, der skal tage det op de steder, hvor man udfolder medlemsindflydelse. Det vigtigste er, at vi gør opmærksom på, hvordan vi ser konsekvenserne. Vi kan ikke altid få ændret beslutningerne, men det er kun fair, at politikerne gøres opmærksomme på, hvilken betydning deres forslag får for de borgere, som de er ansvarlige for at yde service til.

Vi ønsker, at det rige samfund, vi lever i, kommer alle til gode, ikke mindst de mennesker, som er afhængige af fællesskabet.

Til Folkemødet på Bornholm var der en organisation som havde lavet et slogan, som vi gerne vil viderebringe her.

MAKE HUMAN RIGHTS GREAT AGAIN!

God sommer.

(Offentliggjort den 3. juli 2017).

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld