Emner

En håndsrækning til familieplejerne

Det blev en stor succes, da Socialpædagogerne Nordjylland inviterede familieplejere i Thisted til temadage som led i en hvervekampagne.

Stort set alle stole var optaget i konferencesalen i Sjørring, da Socialpædagogerne Nordjylland havde inviteret familieplejere fra Thisted Kommune til to temadage. Den første temadag havde overskriften ’forandringer’, og her blev både Socialpædagogerne Nordjylland præsenteret, ligesom Thisted Kommune var på banen med indlæg om det sociale tilsyn og om forandringer i det offentlige. Den sidste temadag handlede om mentalisering i arbejdet med udsatte børn og unge og fandt sted sidst i september. På begge temadage mødte omkring 80 familieplejere frem.

”Det er positivt at opleve, at der faktisk er en faglig organisation, som også gerne vil rumme os familieplejere. Jeg har ellers altid hørt, at der ikke er nogen organisation eller hjælp at hente til os, men det her oplever jeg som en håndsrækning fra Socialpædagogerne Nordjylland,” sagde Helle Gjerulff Kristensen, der var en af de mange fremmødte familieplejere.

Temadagene blev holdt som led i en hvervekampagne blandt familieplejerne, og Thisted Kommune er valgt, fordi der er mange familieplejere netop her, som ikke er organiserede i Socialpædagogernes Landsforbund.

Familieplejere

Kim Kristensen, Tina Borg og Helle Gjerulff er alle fuldtids familieplejere.

Netværk og vejledning

Tina Borg og Kim Kristensen var også blandt de fremmødte familieplejere. De har tre børn i pleje og har været familieplejere siden 2007.

”Du kan godt være lidt alene som familieplejer, derfor er det rigtigt dejligt at være sammen med andre om nogle faglige emner og opleve, at vi jo har kolleger,” sagde Tina Borg, og Helle Gjerulff kunne fortælle, at hun allerede havde aftalt med flere, at de skulle mødes igen.

”Temadagene har også givet os mulighed for selv at danne nogle netværk – det er dejligt,” sagde hun.

Modsat de to andre er Kim Kristensen allerede medlem af Socialpædagogernes Landsforbund, men alle tre var enige om, at de faktisk vil kunne bruge forbundet til meget.

”Det kan fx være vejledning om vores rettigheder og rådgivning, når vi skal indgå kontrakt med kommunen. Det er tit svært at vurdere, hvad opgaven indebærer – og ofte er den større, end man regnede med, så her er det rart at kunne spørge Socialpædagogerne til råds,” sagde Kim Kristensen.

Offentliggjort den 9. oktober 2014

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld