Emner

Kun få socialpædagoger er uden arbejde

Ledigheden blandt socialpædagoger er historisk lav for tiden. I maj måned var der blot 104 fuldtidsledige socialpædagoger i hele Nordjylland.

Der har ikke været så få socialpædagoger i landsdelen uden arbejde siden 2009.

”Jeg kender faktisk ikke den præcise årsag til, at antallet af ledige socialpædagoger er faldet så kraftigt. Faldet i ledigheden er kommet ret pludseligt i løbet af foråret, og der er lige nu historisk få socialpædagoger i Nordjylland, som ikke har et arbejde,” siger Christian Brusgaard, der er jobkonsulent i Socialpædagogernes a-kasse i Nordjylland.

Laveste antal ledige i ti år

I Nordjylland har der i mange år i langt de fleste måneder været mellem 150 og 200 fuldtidsledige socialpædagoger. I første halvdel af 2020 steg ledigheden kraftigt på grund af coronapandemien. Stigningen betød, at der både i maj og juni sidste år var der hele 230 fuldtidsledige socialpædagoger i Nordjylland.

Herefter faldt ledigheden igen til et mere normalt niveau. Så sent som i februar i år var 171 fuldtidsledige nordjyske socialpædagoger.

Pludseligt fald i ledigheden i foråret

Men i de seneste måneder er antallet af ledige socialpædagoger pludselig faldet kraftigt, så der i maj kun var 104 fuldtidsledige socialpædagoger i hele Nordjylland.

Det er mere end ti år siden, at ledigheden blandt nordjyske socialpædagoger sidst var så lav, som den er nu.

”Det er enormt positivt, at der lige nu kun er ganske få socialpædagoger i Nordjylland, som ikke er i arbejde,” siger Christian Brusgaard. Ifølge jobkonsulenten kommer de fleste ledige socialpædagoger relativt hurtigt at arbejde.

”Vi kan i a-kassen se, at det ikke de samme personer, som hænger fast i ledighed, og det er også meget positivt,” siger Christian Brusgaard.

Kilde: JOBINDSATS

Færre ledige i hele landet

Det er ikke kun i Nordjylland, at ledigheden blandt socialpædagoger er faldet. Tendensen er den samme i resten af landet.

Heller ikke Gitte Holm Knudsen, der er leder af jobkonsulentteamet og arbejdsmarkedspolitisk ansvarlig i Socialpædagogernes Landsforbund, tør komme med et præcist bud på, hvorfor ledigheden lige nu er så lav.

Jeg har en mistanke om, at det måske kan spille ind, at en del af vores medlemmer lige nu er beskæftige i test- og vaccineberedskaberne i forbindelse med covid19. Vi har i hvert fald ikke nogen fornemmelse af, at der pludselig er kommet en masse nye socialpædagogiske jobs i Danmark,” siger Gitte Holm Knudsen.

Godt for de nyuddannede

Men uanset hvad grunden er, så er hun også glad for, at ledigheden blandt medlemmerne er historisk lavt. Hun peger på, at det blandt andet er godt nyt for de nyuddannede socialpædagoger, som skal til at finde deres første arbejde.

”Den lave ledighed betyder, at det er lettere for de unge nyuddannede at komme i arbejde. Vi kan se, at en stor del af de nyuddannede, som melder sig ledige efter uddannelsen, typisk er i job allerede efter nogle få måneder. Det er en god tid for alle socialpædagoger – også de nyuddannede, ” siger Gitte Holm Knudsen.

(Offentliggjort den 21. juli 2021)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld