Emner

Mange nyuddannede socialpædagoger kommer i arbejde lige fra uddannelsen

Ledigheden blandt socialpædagoger er historisk lav for tiden. Den lave ledighed er godt nyt for dimittenderne, som har lettere ved at finde arbejde efter uddannelsen.

Leder af botilbuddet Syrenbakken, Line Melgaard, har et problem, som hun deler med mange andre arbejdsgivere for tiden. Hun har svært ved at få kvalificerede ansøgere, når hun slår ledige socialpædagogiske stillinger op.

Når arbejdsgiverne har svært ved at få ledige stillinger besat, giver det gode jobmuligheder for de nyuddannede socialpædagoger.

”Jeg oplever helt klart, at det lige nu er svært at rekruttere socialpædagoger. Der er for få pædagoger til for mange ledige stillinger. Nu er jeg begyndt at ansætte nyuddannede socialpædagoger, hvilket jeg ikke har gjort før, og det har været en stor succes,” siger Line Melgaard.

Har ansat tre dimittender

Syrenbakken er et botilbud i Aalborg Kommune for voksne med erhvervet hjerneskade, og Line Melgaard plejer kun at ansætte socialpædagoger med en vis erfaring fra området.

Leder af Syrenbakken, Line Melgaard, er begyndt at ansætte nyuddannede socialpædagoger, og det har været en stor succes.

”Vi har altid søgt efter socialpædagoger med specifikke kompetencer. Jeg plejer for eksempel at forvente erfaring med neuropædagogik, og derfor har jeg tidligere ikke kigget efter nyuddannede. Men når ledigheden er så lav, som den er nu, er vi arbejdsgivere nødt til at være skarpe, når vi skal have stillingerne besat” siger hun.’

Da Line Melgaard i februar oplevede, at hun ikke kunne få besat nogle ledige stillinger på Syrenbakken, kontaktede hun Socialpædagogernes a-kasse og fik lov til at komme og fortælle om sin arbejdsplads på et møde i a-kassen for ledige nyuddannede socialpædagoger i Nordjylland.

”Efter mødet var der flere af de unge, der søgte stillinger hos os. Jeg fik ansat tre nyuddannede socialpædagoger, som ellers næppe ville have søgt arbejde på Syrenbakken. Det burde jeg have gjort for lang tid siden. De tre er stadig ansat, og det er gået fantastisk. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg ansætter dimittender,” siger Line Melgaard.

Erfaring er ikke et krav

25-årige Emilie Friis Schau er en af de tre nyuddannede socialpædagoger, som blev ansat på Syrenbakken efter dimittendmødet i a-kassen.

”Jeg vidste, at jeg godt kunne tænke mig at arbejde med voksne med handicap som for eksempel senhjerneskadede, men jeg tænkte, at det nok ville være svært, fordi jeg ikke har nogen erfaring med området. Men Line fortalte, at man ikke behøvede at have konkret erfaring for at søge jobbet. Hun skulle nok sørge for, at vi blev oplært på arbejdspladsen, og derfor turde jeg godt søge stillingen,” siger Emilie Friis Schau.

Hun har nu været ansat på Syrenbakken nogle måneder, og hun er glad for sit arbejde.

25-årige Emilie Friis Schau er nyuddannet socialpædagog og ansat på Syrenbakken.

”Det er helt bestemt det rigtige arbejde for mig. Det passer godt til mig at arbejde med voksne senhjerneskadede. Vi arbejder meget struktureret med borgerne, og det kan jeg godt lide. Det er et uhyre spændende arbejde,” siger Emilie Friis Schau.

Nyuddannede kan lettere finde arbejde

Hun er godt tilfreds med, at den meget lave ledighed gør det nemmere for nyuddannede som hende at finde et godt job lige efter uddannelsen.

”Jeg blev færdiguddannet i januar, og stort set alle mine studiekammerater er ligesom jeg for længst kommet i arbejde. Det er tydeligt, at arbejdsgiverne er begyndt at ansætte nyuddannede i stillinger, som tidligere nok var forbeholdt mere erfarne socialpædagoger,” siger Emilie Friis Schau.

I Socialpædagogernes a-kasse i Nordjylland bekræfter jobkonsulent Christian Brusgaard, at den ekstremt lave ledighed giver de nyuddannede socialpædagoger gode jobmuligheder.

”De fleste dimittender er i arbejde efter nogle få måneder, og det er ikke normalt. Jeg kan tydeligt mærke, at arbejdsgiverne har svært ved at rekruttere erfarne socialpædagoger, simpelthen fordi der ikke er ret mange ledige socialpædagoger med en erfaring. Den lave ledighed har helt klart gjort det lettere for unge nyuddannede at komme i arbejde,” siger Christian Brusgaard.

(Offentliggjort den 21. juli 2021)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld