Emner

KL svigter de udsatte

”Jeg kan ikke forstå, hvad en regering skal gøre godt for, hvis det ikke er for at hjælpe de svage. De stærke skal sgu nok klare sig”.
Sådan sagde Kim Larsen for en del år siden, men udsagnet er ikke blevet mindre relevant. Måske skal det snarere udvides, så også Kommunernes Landsforening (KL) kommer med i teksten.

Til forhandlingen om kommunernes økonomi for 2022 havde KL lavet et oplæg om flere penge til socialområdet. Som der stod i teksten hertil, så var midlerne tænkt til genopretning og udvikling af socialområdet med i alt cirka 5,5 mia. kr. over de næste 3 år.

Når KL bruger ordet genopretning i deres oplæg, så er det lysende klart, at de erkender, at man har skåret for dybt og reduceret i den service, man burde give borgerne. Alene det burde gøre, at KL havde sagt klart og tydeligt fra overfor at indgå en aftale uden en vis grad af økonomi til området – men det gjorde de ikke.

Jeg vil ikke påstå, at det var prisen for at få flere midler til børn og ældre, men tanken kan jo strejfe én. Under alle omstændigheder er det at nedgøre området, når man så let frafalder et hovedkrav, man kommer med.

Det var helt i orden og en fryd, at formanden for Danske Handicaporganisationer gav dem fingeren og udeblev fra et KL-topmøde, hvor han skulle optræde på scenen, med begrundelsen, at det gad han ikke deltage i, når KL behandlede området på den måde.

Regeringen må også tage sin del af skylden, for social- og ældreministeren har længe talt om behov for udvikling af området. Om det så skyldes, hun ikke mener det alligevel, eller om hun mangler gennemslagskraft i sin egen regering, kan vi ikke vide, men det er sølle at have en dagsorden, som man ikke kommer ud af stedet med.

Så ingen ros herfra til økonomiaftalen, når vi taler om det sociale område. Der er andre områder som er prioriteret, men med Kim Larsens ord i baghovedet, så er økonomiaftalen dumpet.

(Offentliggjort den 21. juli 2021)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld