Emner

Mobiltelefonen var altid tændt

Det koster, hvis medarbejdere skal være til rådighed for borgerne på mobiltelefonen ud over deres 37 timers arbejdsuge.

Socialpædagogerne Nordjylland fandt ved lidt af et tilfælde ud af, at 21 af forbundets medlemmer, der er ansat som hjemmevejledere i et specialteam i Aalborg Kommune, stod til rådighed for borgerne på mobiltelefonen nærmest døgnet rundt.

”Ledelsen havde ligesom en forventning om, at borgerne kunne ringe medarbejderne op på mobilen også ud over deres 37 timers arbejdsuge – og uden at medarbejderne fik noget for det,” fortæller Jørgen Torpe Kann, faglig konsulent i Socialpædagogerne Nordjylland.

Men den slags er ikke gratis.

Nu slukker de telefonen

Det koster at have medarbejderne til at stå til rådighed på den måde, og det måtte Aalborg Kommune også sande. Hver af de 21 medarbejdere har nu med hjælp fra Socialpædagogerne Nordjylland fået 2.000 kr. pr. måned, de har været ansat. I alt løb det op i 1,8 mio. kr. – altså gennemsnitligt 86.000 kr. til hver medarbejder.

”I dag har medarbejderne fået besked på, at de skal slukke mobiltelefonen, når de har fri. Men der er sikkert andre arbejdspladser, der har en lignende kultur, hvor der er en forventning om, at man altid kan nås på mobilen. Derfor er det vigtigt at huske på, at man altså skal have noget for at stå til rådighed på den måde,” siger Jørgen Torpe Kann.

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld