Emner

Pas på medarbejderne

I dette nummer af Indsigt, er der historien om Helle, som ikke længere kan arbejde som socialpædagog. Det er en trist historie, for selv om kommunen har taget ansvar på sig, og der er givet en økonomisk erstatning, så er jeg sikker på, at Helle gerne vil bytte det hele for at have været oplevelserne foruden.

Sikkerhed for personalet er et ansvar, som enhver arbejdsgiver må tage på sig – det skal være muligt at arbejde et helt arbejdsliv som socialpædagog. Vi ved, at man ikke kan forudsige alle situationer, når vi har med mennesker at gøre, man det bør være sådan, at man i hver enkelt tilfælde af arbejdsskader og -ulykker kan dokumentere, at man har gjort sit ypperste for at sikre et trygt og sikkert arbejdsmiljø for medarbejderne.

Det er også et ansvar, som Arbejdsmiljørepræsentanter og Tillidsrepræsentanter skal tage på sig, både fordi de har en formel rolle, men også som kolleger. Alt for mange socialpædagoger må sige farvel til deres fag, fordi vi ikke har været gode nok til at passe på hinanden i dagligdagen, ligesom nogle faktisk oplever, at de ikke får den nødvendige opbakning og omsorg, efter de har været udsat for en arbejdsskade eller -ulykke.

Vi er ikke i tvivl om, at vi sammen kan gøre mere for at bedre sikkerheden for socialpædagogisk personale, og gevinsterne er tydelige. Mere sikkerhed i jobbet giver også bedre trivsel, som i sidste ende højner kvaliteten af det tilbud borgerne får, så er der nogen undskyldning for ikke at se på, om man kan gøre det bedre på hver enkelt arbejdsplads?

Med dette fromme ønske, så vil alle på Kredskontoret ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår.

(Offentliggjort den 23. december 2021)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld