Emner

Glædelig jul og socialt indeks

I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Julen kaldes jo hjerternes fest, og det tidspunkt hvor familier samles om træet, men sådan er det ikke for alle. Nogle fejrer ikke julen på grund af tro, og det skal blot respekteres, men der er andre hvor familiejulen ikke er et aktivt fravalg i Danmark.

Der er socialpædagoger, som skal arbejde juleaften, og de følgende dage, og I skal have en helt speciel julehilsen. Når I skal det, så skyldes det, at I skal løse en helt særlig opgave.

Der er børn for hvem, julen ikke er en munter tid. Af forskellige årsager skal mange børn holde julen på institutioner, hvor socialpædagogerne skal skabe hygge og tryghed.

Der er mange voksne, som bor i forskellige botilbud, der ikke holder jul med familien, og også her skal I skabe rammer, som erstatter juleaften og juledagenes traditioner.

Der er samtidig mange socialpædagoger, som ikke nødvendigvis skal fejre julen sammen med de borgere man arbejder med. I skal ofte håndtere, at det er en tid hvor ensomhed bliver udstillet med de konsekvenser, det har.

Uanset hvilke opgaver I skal løse hen over julen, så er de betydningsfulde for de mennesker, I arbejder med. Det er måske mødet med jer, der gør en stor forskel i en tid, hvor alle hylder en traditionel måde at være sammen på. Derfor en særlig stor julehilsen til jer.

For alle andre, så skal vi huske at give en 20’er til den hjemløse på gaden, sende et stort smil og aflevere et par venlige ord.

Nu er et julen, vi skal også huske på resten af året. Her skal vi arbejde for de bedste vilkår for vores medlemmer, og dermed også gode vilkår for de borgere vi arbejder med. Som omtalt i dette nummer har Socialpædagogerne lanceret et Socialt Indeks, som ud fra 103 forskellige indikatorer beskriver, hvordan kommunerne håndterer det sociale område.

Som baggrund er det ganske få oplysninger, som er hentet fra statistikker. De resterende oplysninger er hentet fra embedsmænd i kommunerne, fra Handicaprådene samt fra socialpædagogerne ansat i kommunerne. I indekset er der intet om, hvad man bruger af penge på området, det handler alene om kvalitet af indsatsen.

Ud fra svarene er kommunerne blevet rangeret, men det er det mindste, som vi skal bruge indekset til. Formålet med indekset er at komme i dialog med kommunerne om, hvordan de kan gøre det bedre. Når vi har viden om fakta og holdninger, der medfører en bestemt placering i indekset, kan der også gøres noget ved det. Det stiller vi som organisation op til, for vi har en fælles interesse i, at de Nordjyske kommuner gør det bedst muligt.

Og der er gode anvisninger at hente i indekset.

Glædelig jul og godt nytår.

 

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld