Emner

Julie vil skabe resultater i hele kredsen

Julie Kildahl er som nyvalgt kredsnæstformand faldet godt til med de mange nye arbejdsopgaver på kredskontoret.

Hun er i fuld gang med sine nye opgaver, efter at hun blev valgt til ny kredsnæstformand på Socialpædagogerne Nordjyllands generalforsamling i oktober.

36-årige Julie Kildahl har byttet jobbet som fællestillidsrepræsentant i Vesthimmerlands Kommune ud med nye fagpolitiske udfordringer på kredskontoret i Nørresundby, hvor hun er klar til af gøre en indsats for medlemmerne i hele Nordjylland.

”Jeg er blevet taget virkelig godt imod. Jeg kender jo de fleste på kredskontoret på forhånd og føler mig allerede megagodt tilpas med mine nye opgaver som kredsnæstformand,” siger hun.

Det bedste fag

Julie Kildahl blev uddannet socialpædagog i 2012, men hun fortæller, at hun har haft det socialpædagogiske arbejdsfelt inde på livet, siden hun var barn.

Julie Kildahl føler lidt, at det socialpædagogiske fag har fulgt hende hele livet.

”Gennem hele min opvækst var mine forældre aflastningsfamilie og plejefamilie for børn med særlige behov, og da jeg blev 18 år, fik jeg selv job som vikar på et bo- og dagtilbud i Skovsgård ved Brovst. Kort efter skiftede jeg til et vikarjob på Pensionatet i Løgstør, som siden blev til Tilbuddene i Løgstør, og her var jeg stadig ansat 17 år senere, da jeg i oktober blev valgt til kredsnæstformand. Jeg føler lidt, at det socialpædagogiske fag har fulgt mig hele livet, og det er dejligt, for det er helt klart det bedste fag, der findes,” siger hun.

Vil gerne skabe resultater

Da hun som nyuddannet pædagog i 2012 blev fastansat på Tilbuddene i Løgstør, gik der ikke lang tid, før hun kastede sig over det fagpolitiske arbejde.

”Jeg havde været ansat et par år, da der skulle vælges ny tillidsrepræsentant. Der var ikke ligefrem hård kamp om posten, så jeg blev opfordret til at stille op, og det gjorde jeg, uden at jeg helt havde sat mig ind i, hvad det indebar,” siger Julie Kildahl.

Hun blev dog hurtig tændt på TR-opgaven, og to år senere var hun ikke i tvivl om, at det var det rigtige, da hun stillede jeg op og blev valgt til fællestillidsrepræsentant i Vesthimmerlands Kommune.

”Jeg elsker mit fag som socialpædagog, men jeg kunne jeg mærke, at posten som fællestillidsrepræsentant gav mig en mulighed for at påvirke tingene på det overordnede plan, som jeg fandt interessant. Det er også derfor, at jeg efter seks år som FTR valgte at stille op som kredsnæstformand i kredsen. Jeg har stor lyst til at være med til at skabe resultater for pædagoger ikke bare i min egen kommune men i hele Nordjylland,” siger hun.

Ansvar for overenskomst og organisering

Julie Kildahl har sammen med de to andre kredsnæstformænd Kathja Ryom og Charlotte Enevoldsen og kredsformand Peter H S Kristensen efter generalforsamlingen fordelt de politiske og geografiske ansvarsområder mellem sig.

Kredsformand Peter H S Kristensen er glad for, at Julie Kildahl er blevet en del af holdet på kredskontoret.

I den forbindelse har hun fået ansvar for Brønderslev, Mariagerfjord, Jammerbugt og Rebild kommuner samt det forebyggende og dagbehandlende område i Aalborg Kommune.

”Jeg har også blevet tovholder, når det gælder overenskomst og vores organiseringsindsats, som er to vigtige og højaktuelle områder. Vi har i forvejen en høj organiseringsgrad i kredsen, men jeg tænker, at vi måske kan gøre det endnu bedre og få flere socialpædagoger til at blive medlem af Socialpædagogerne Nordjylland. Det vil jeg i hvert fald arbejde for,” siger Julie Kildahl.

Kredsformand er begejstret

Formanden for Socialpædagogerne Nordjylland er begejstret for at byde den ny kredsnæstformand velkommen.

”Vi har en knaldgod og sund samarbejdskultur på kredskontoret, og jeg kan allerede mærke, at Julie er faldet godt til, selvom hun her i begyndelsen har nok at se til med masser af nye arbejdsopgaver, hun skal sætte sig ind i. Jeg er rigtig glad for, at Julie er blevet en del af holdet,” siger Peter H S Kristensen.

(Offentliggjort den 22. december 2023)

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld