Emner

Socialpædagogik er også politik

Der var stor diskussionslyst og masser af kampvalg, da Socialpædagogerne Nordjylland holdte generalforsamling. Der blev særligt diskuteret, hvorfor socialpædagogik også er politik, og samtidig var der stor lyst til at deltage i det politiske arbejde.

Presset på socialpædagogerne spidser mere og mere til. Besparelser, lukninger af tilbud og fyringer er blevet hverdag blandt nordjyske socialpædagoger, og derfor fik socialpolitikken en fremtrædende rolle, da Socialpædagogerne Nordjylland holdt generalforsamling den 26. oktober.

”Det er vigtigt, at vi holder den socialpolitiske fane højt, at vi fortæller, når der foregår uordentlige ting inden for vores område, og at hver enkelt af vores medlemmer blander sig i den daglige politiske debat. Vi har en fælles opgave i at gøre opmærksom på det, hver gang der sker forringelser,” sagde Peter Kristensen, formand for Socialpædagogerne Nordjylland.

Han oplever, at mange arbejdspladser – som et resultat af de mange besparelser – i dag har mere fokus på lønbudgettet end på fagligheden.

”Det er en rigtig uheldig udvikling, men jeg ved, det er svært, når økonomien er trængt, der er færre ressourcer og efteruddannelse er nærmest ikke eksisterende. Det er heller ikke kun det enkelte medlems ansvar, at fagligheden er i fokus. Derfor vil vi nu sætte fagligheden på dagordenen i første omgang med en debat om voksen handicapområdet og senere børne- ungeområdet,” sagde Peter Kristensen.

Vi er politiske

Flere hilste den nye regering velkommen og udtrykte deres positive forventninger til den nye regering. Socialpædagogerne valgte under valgkampen at opfordre sine medlemmer til at stemme på dem, som gjorde noget godt for det socialpædagogiske område, men ikke alle var tilfredse med den linje:

”Det er fint nok, at vi skal sætte fokus på socialpolitikken og ytre os i debatten, men mange medlemmer tilhører blå blok, og de er skide trætte af at høre om partipolitik og trætte af Socialpædagogernes støtte til rød blok. Vi burde også bruge kræfter på at skaffe nye medlemmer og fortælle om, hvad man får ud af at være medlem af Socialpædagogerne,” sagde Fadia Bek fra Aalborg.

Mange andre var meget glade for Socialpædagogernes rolle i valgkampen:

”Vi repræsenterer de svageste i samfundet, og så kan man ikke støtte blå blok. Socialpædagogik er politik, og hvis folk ikke vil betale til, at vi støtter op omkring dem, der gør noget positivt for de svage i samfundet, hvad skal vi så bruge dem til her,” sagde Allan Kristiansen.

Andre var enige i, at kampen mod de gule fagforeninger skal være mere offensiv, og at der bør sættes fokus på, hvad man får, når man er med i Socialpædagogerne:

”De gule fagforeninger tilbyder folk en fagforening til halv pris, men den indeholder så ikke politik. Det svarer til at sælge mælk til halvpris, men mælkekartonen er tom og indeholder ingen mælk. Enhver faglig kamp er en politisk kamp, og jeg ser hellere at mine penge går til det end til at sponsere superligahold, som nogle gule fagforeninger gør,” sagde Chris Mølgaard.

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld