Emner

Vi vil gerne være en del af løsningen

Vi er glade, når negative arbejdsforhold kommer frem i lyset – for det skal der gøres noget ved, og i den forbindelse vil vi meget gerne hjælpe og spille en aktiv rolle.

Indimellem er der negative forhold på de socialpædagogiske arbejdspladser, som vækker interesse i offentligheden. Det skal vi kun være glade for i den forstand, at vi jo skal kunne forklare og begrunde vores arbejde – også ude i offentligheden.

Men det er selvfølgelig aldrig rart, hvis ens arbejdsplads bliver udstillet på en dårlig måde. Det kan være meget belastende for den enkelte medarbejder, som næsten skal undskylde for det arbejde, som man har. 

Når vi alligevel er glade for, at negative forhold kommer frem i lyset, så skyldes det, at det er forhold, der bør og skal gøres noget ved. Vi ved samtidig, at ingen mennesker går på arbejde med intentioner om at gøre deres arbejde dårligt, eller gøre hverdagen sur for andre, men vi ved også at der indimellem sker det, at man på trods af de gode intentioner, alligevel ender med at handle i modstrid med intentionerne.

Når vi oplever, at det går skævt på en arbejdsplads, uanset om det viser sig i dårligt arbejdsmiljø eller i manglende faglig indsats i forhold til borgerne, så vil vores udgangspunkt altid være, at vi som faglig organisation byder os til for at indgå i et samarbejde med medarbejdere, tillidsfolk, ledere og forvaltning, så vi sammen kan ændre tingenes tilstand. Det gør vi ikke ved at pege fingre af nogen, men ved at vi sammen får afdækket, hvad problemerne består i, og hvordan vi hver især kan byde ind omkring en løsning.

Den tilgang har vi oplevet succes med flere steder. Det er ikke bare nemt at ændre praksis, kultur, eller hvad der nu er årsager til problemerne, men ved fælles indsats tror vi altid på, at det kan lade sig gøre at komme positivt videre. Det kræver dog, at alle parter spiller positivt med, men tilbud om vores deltagelse på den aktive og inddragende måde skal alle have. Er man ikke indstillet på at løse problemerne i fællesskab, så skal vi også være dem, som til enhver tid lægger maksimalt pres på arbejdsgiverne, så de kan leve op til deres ansvar med at skabe de gode arbejdspladser.

Vi sætter derfor stor pris på henvendelser om at indgå i et konstruktivt samarbejde, hvis man oplever udfordringer på en arbejdsplads og gerne inden, de bliver for voldsomme, som vi har set eksempler på i medierne. Alle vil jo gerne levere gode tilbud til borgerne, og arbejdspladser med trivsel for medarbejderne.

I ønskes alle en dejlig sommer både under ferien og i den tid, der tilbringes på arbejdspladserne.

Offentliggjort den 4. juli 2019

Info

Om Indsigt

Indsigt er Socialpædagogerne Nordjyllands nyhedsbrev og formidler de gode og de kritiske historier inden for det socialpædagogiske arbejdsområde i Nordjylland. Nyhedsbrevet giver medlemmer af Socialpædagogerne Nordjylland og andre interesserede indsigt i, hvad der rører sig inden for faget i Nordjylland.

Læs mere

Har du en god historie?

Så send en mail til redaktionen.

Send mail

Nyhedsbrev

Modtag indsigt som nyhedsbrev direkte i din indbakke og få godt læsestof til hverdagen.

Tilmeld